Älskade sovrum

Jag älskar verkligen att sova, långa sovmornar på helgen (eller andra dagar också ibland) är bland det bästa som finns. Frukost på sängen är dock överskattat, man sitter obekvämt och det kommer smulor i sängen. Dessutom är det inte skönt att lägga sig igen efter att man varit uppe och lagat ihop ett skrovmål, nä frukost bör ätas framför nyhetsmorgon i soffan.

Vad jag inte gillar är dock att vakna upp i ett fult sovrum, det finns inget värre än att öppna ögonen på morgonen och det första man ser är en ful inredning i form av noppiga gamla gardiner och fula sängkläder. Rullgardin kan man leva med så länge man har en lite dyrare variant som inte ser allt för mycket ut som en övernattning för 12-åringar.

Det finns mycket som påverkar trevnaden i sovrummet. Det allra viktigaste är sängkläderna. Jag älskar färglada överkast och fräscha sängkläder, gärna i lite “snobbig stil” som typ lexington eller liknande. Man vill ju ha lite lyxig hotellkänsla i sovrummet liksom.

Något annat jag tycker är viktigt är belysningen och då särskilt sänglampan. Jag vet att det är bekvämt med lysen som sitter fast i väggen ovanför sängen men jag tycker att det ser för taskigt ut. Själv har jag vanliga sovlampor på nattduksbordet med mörkröda lampskärmar vilket är extremt snyggt och dessutom ger ett behagligt ljus vid lite mysigare stunder med sambon *blink blink*.

Även om man har rullgardiner i sovrummet så är kanske det allra viktigaste att ha ett par schyssta gardiner. Gärna heltäckande och stora, jag älskar nämligen att ha en hotellkänsla i sovrummet. I sovrummet kan man dessutom unna sig lite mörkare och mysigare tapeter eller färg på väggarna. Sovrummet är det rum som verkligen ska vara mysigt i hushållet och då bör man köra med lite mörkare färger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *