Bibliotek i hemmet?

Det finns inget som är så inbjudande som att ha ett ordentligt bibliotek hemma. Det är kanske få förunnat och något som alla kanske inte har råd med eller som är prioriterat, men att ha ett eget rum med böcker skapar en lyxig känsla och uppskattas enormt av gäster och kamrater, dessutom är det en perfekt plats att ta ett glas vin eller whiskey på kvällen. Det senare har jag aldrig riktigt uppskattat men min sambo är en så kallad “whiskey-tönt”.

Har man möjlighet att inreda ett rum hemma som bibliotek bör man alltså göra det. Här bör man gå så långt bort från minimalism som det bara går (det bör man i och för sig alltid göra). Inred gärna som en gammal irländsk pub med rejäla möbler och med mycket böcker. Köp lådvis med böcker även om du inte tycker om att läsa, en bokhylla utan böcker ser nämligen töntigt ut, dessutom kan du skryta inför vänner och spela bildad. Man bör även ha en riktigt schysst och klassisk soffa samt en eller flera läsfåtöljer, ju fler desto bättre.

Är det något som verkligen kan höja myskänslan och själen i hemmet så är det att ha ett bibliotek hemma. Jag tycker och har alltid tyckt att det är fascinerande med bibliotek eftersom det finns så otroligt mycket information förpackat på en och samma yta. Det finns någon sorts magi över ett biblioteksrum och det bidrar verkligen till en överklassig och lyxig känsla i hemmet.

Nu har jag inte själv ett bibliotek men mina föräldrar hade det i mitt barndomshem och det är en av de få saker jag verkligen har uppskattat i deras inredningssmak. Jag har sjukt mycket bra minnen därifrån och jag tror att mycket av barndomens magi skulle ha gått förlorad utan det rummet. Nä nu måste jag sluta innan jag blir allt för sentimental. God natt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *