Jag älskar klockor!

Något jag alltid har älskat och fascinerats av är klockor, är det inte egentligen väldigt fascinerande med ett instrument som mäter tiden på ett så korrekt sätt? Det kan vara jag som är knäpp också men anyways, klockor är dessutom något som är väldigt snyggt i hemmet och de bör anpassas till vilket rum man har dem i och hur stort det är.

Jag gillar stora klockor, grundregeln är för mig att ju större desto bättre. Till hallen hemma har jag lyckats hitta en stor klocka, en sådan där som brukar finnas i skolor och större lokaler vilket jag tycker är extremt snyggt. Den ger någon slags viktig känsla som jag inte riktigt kan beskriva, men den hänger riktigt bra där den gör och fyller dessutom en viktig funktion alla stressiga mornar när familjen ska iväg på jobb eller andra upptåg. Det är faktiskt en av de inredningsdetaljer som jag och min sambo har varit överens om vilket är fantastiskt, han brukar nämligen ha en ganska kass stil när det kommer till inredning i övriga fall (sorry älskling, men du är bra på mycket annat).

Jag tycker att man ska ha åtminstone en riktigt stor klocka i hemmet. I köket kan man ha en lite mindre men i hallen eller i vardagsrummet tycker jag att man bör ha en närmast gigantisk klocka. Särskilt om man har lite mer robust inredning i vardagsrummet med gamla trämöbler och kanske en öppen spis så känns det jävligt fett att ha ett gökur. Det är förresten något som jag har planerat att skaffa så småningom, jag och min sambo ska åka till Schweiz i augusti och då har jag tänkt att försöka komma över en snygg en. Tänk vad kul att ha en liten fågel som åker in och ut i hemmet! Klockrent ju, hehe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *