Jag vill ha en uteplats!

Något jag verkligen saknar i vårt hem är en ordentlig uteplats, vi har nämligen bara en liten balkong, vilket i och för sig är trevligt men jag saknar att ha en ordentlig uteplats med rejäla utomhusmöbler och hängande krukor. På våran balkong har vi inrett med svarta stolar som har mörkbrunt trä som stöd för ryggen och det ser bra ut men det går inte att göra så mycket mer än så. Blomlådor är inte ett alternativ eftersom jag tycker att det känns alldeles för mycket “röka under köksfläkten-tantigt”.

Är man en av de lyckligt lottade med en ordentlig uteplats så bör man inreda den så bra som det bara går. Något som har blivit modernt på senare tid och som faktiskt är väldigt snyggt är utomhusgardiner. Det ser faktiskt inte så konstigt ut som det låter och det ger en unik och cool känsla som dessutom gör det möjligt att ha mer plats på insidan av fönstret.

Hängkrukor är väldigt snyggt och gärna så mycket som möjligt, jag tycker nästan att det ska vara något av en djungelkänsla när man kliver utanför dörren ut på sin uteplats. Tänk att ha en helt egen djungel att vistas i, sjukt mysigt ju. Vad gäller möblerna finns det inte så mycket att säga. Det klassiska är helt enkelt det som är snyggast. Smala stolar, gärna i svart järn, är sjukt snyggt. Däremot ska man undvika solstolar i vit plast eftersom det ser ut som att man har rest tillbaka i tiden och följt med Lasse Åberg på en resa till Mallorca.

Jag hoppas att jag i framtiden kommer att ha en riktigt ordentlig och vacker uteplats som jag kan inreda år ut och år in. Att det är utomhus gör att man kan göra så mycket annorlunda där till skillnad från inuti hemmet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *