Om snygga och fula TV-apparater

Förutom inredning och skrivande har jag även ett stort intresse för film vilket har lett till att jag har införskaffat ett antal TV-apparater genom åren, allt från stora bulkiga gamla TV-apparater, till hemmabiosystem och platt-TV-apparater. Det var först häromveckan som jag insåg hur mycket en TV faktiskt gör för inredningen och känslan i vardagsrummet eller där man nu har den. TV:n som jag och min sambo äger ser rent ut sagt för jävlig ut och det blev ett livligt samtal mellan mig och min sambo huruvida vi bör skaffa en ny eller inte. Han tycker att det inte spelar någon större roll och att det viktiga är att bilden är bra.

TV:n som har färgen av någon sorts grå sörja med tjocka hörn ger känslan av att rummet ser ut att vara direkt hämtat från en dålig sci-fi serie från 1980-talet, vilket till slut ledde till att jag lyckades övertala honom om att vi kommer att skaffa en ny (I always win).

TV apparater tar faktiskt upp en mycket stor del av den estetiska aspekten i rummet, de är ju faktiskt ofta ganska stora och har till och med formen av en tavla. Eftersom vi har många vita gardiner i vårt vardagsrum och en svart matta med trägolv så behöver vi en svart, eller alternativt vit TV för en snygg, stilren och modern känsla. Dessutom vill jag att den ska ha så kallat bakgrundsljus för att bringa en modern och ljus känsla till vardagsrummet. Förhoppningsvis gör vi oss av med den gamla redan imorgon.

Och det får bli dagens inredningstips från mig till er. Har ni länge försökt att få ordning i vardagsrummet men känner att ni aldrig riktigt lyckats? Se efter vad ni har för TV, den gör faktiskt mer än man tror för utseende och trevnaden i rummet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *